Mooi Welzijn is er voor de ouders!

Diane Messemaker van Mooi Welzijn (Wijkcentrum Moerwijk) werkt al een paar jaar met veel plezier samen met onze school. Ouders kennen haar misschien van de koffieochtenden, leerlingenraad, SchouderCom of van stukjes op de website. We leggen graag uit welke rol Mooi Welzijn heeft in de school en voor ouders.

Wat is de rol van Diane Messemaker?

Diane zet zich een aantal uren per week in voor de school en richt zich vooral op het begeleiden van de ouders. Samen met de school betrekt zij ouders bij de ontwikkeling van hun kind, bij de school en bij de wijk.

“Het contact met ouders is heel belangrijk. Samen met hen bekijk ik hun behoeften, wat ze willen leren, welke hulp ik kan bieden en waar ouders specifiek aandacht voor vragen. In samenwerking met de school heb ik afgesproken op deze vragen in te spelen tijdens de koffie-ochtenden in het Wijkcentrum. Dan komen thema’s aan de orde, zoals opvoeding en gezondheid. Tijdens de koffie-ochtenden nodig ik regelmatig iemand van school uit, omdat de ouders dat erg fijn vinden. De directeur, de intern begeleider die iets vertelt over de Cito-toetsen of begrijpend lezen, de rekenspecialist of iemand van de Medezeggenschapraad. Ouders willen graag op de hoogte blijven, zijn geïnteresseerd en hebben soms vragen. Dit zijn goede momenten om in een vertrouwde omgeving informatie uit te wisselen. Er komen soms wel 35 ouders. Daar ben ik super blij mee.”

Koffie-ochtend op woensdag

“Alle ouders zijn van harte welkom op de vaste koffie-ochtenden op woensdag van 8.30-10.30 uur. Ik nodig in het bijzonder ook de nieuwe ouders uit om langs te komen! De koffie staat klaar! Ingang bij de zijdeur van het schoolplein.”

Vraagbaak

Diane wil een vraagbaak voor ouders zijn. Of het nu gaat over SchouderCom, een opvoedvraag of iets in de wijk. Daarom staat zij regelmatig in de hal van de school met haar Opvoed-infospot en informatie over SchouderCom. Spreek haar dus gerust aan! Zij organiseert ook regelmatig speciale activiteiten, bijvoorbeeld tijdens Internationale Vrouwendag.