Onze school gaat digi- TAAL!

Sinds kort doet onze school mee aan het project ‘Samen digi- TAAL’. Alle kinderen in groep 1 en 2 die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen krijgen een Ipad, koptelefoon en rugzak te leen. Op de iPad staan apps, spelletjes en boeken die aansluiten bij de thema’s op school. Het idee is dat kinderen dagelijks samen met hun ouders gaan oefenen. Daardoor verbeteren zij spelenderwijs hun woordenschat, lezen en rekenen. En ze leren om te gaan met de computer. Kinderen die de Nederlandse taal goed beheersen doen het vaak beter op school, daarom vinden wij dit erg belangrijk.

Mooi Welzijn helpt ons met de uitleg aan de ouders. Er zijn maandelijkse bijeenkomsten voor ouders waar zij terecht kunnen voor vragen, uitwisselen van ervaringen en verdere uitleg. De kleuteractiviteiten in het buurthuis sluiten ook aan bij het project. Omdat wij extra aandacht voor taal belangrijk vinden, zijn wij supertrots dat we dit project gestart zijn. We wensen alle kinderen en ouders in groep 1 en 2 en de peuters die meedoen met dit project veel leerplezier met de iPad!

De kleuteractiviteit ‘Spelen met taal’ van Mooi Welzijn is op dinsdag van 15.00-16.30 uur in het Wijkcentrum. Kinderen van 4, 5 en 6 jaar zijn welkom! Deelname is gratis, opgeven via Diane Messemaker.