Samen de buurt groener maken

adminsvb Nieuws

Aan de slag op het schoolplein van de P. Oosterleeschool 

Op woensdagmiddag 1 juni jl. hebben 35 kinderen en ouders van de P. Oosterleeschool de mouwen opgestroopt en zijn lekker aan de slag gegaan met aarde, kruiden en planten. Op het schoolplein van onze school hebben ze samen goed werk verricht om onze buurt een beetje groener te maken. > lees verder

Ze hebben houten plantenbakken beschilderd om kruiden in te kweken, brandnetels geplukt om soep van te maken en een ontwerpspel gespeeld voor de inrichting van de Sara Burgerhartweg. De peuters en hun ouders gaan de plantenbakken verzorgen. Deze blijven op het schoolplein staan. Van de ideeën voor de aankleding en inrichting van de groenstrook aan de Sara Burgerhartweg hopen we binnenkort te horen welke ideeën er worden uitgevoerd. Wijkbewoners willen hier graag een bijdrage aan leveren en het is natuurlijk belangrijk en leuk als ook kinderen hieraan meedoen. 

De leerlingen en ouders waren heel enthousiast over de activiteiten. Deze leerzame en gezellige middag is bedacht en uitgevoerd door een eerste samenwerking tussen de P. Oosterleeschool, het Roemer Visschercollege, de Kinderwinkel, Groene Matties, Stichting Talentontwikkeling en Wijkz. We hopen op een goed resultaat en gaan ervan uit dat er nog veel meer mooie gezamenlijke initiatieven volgen.